Motor

Voor het geven van motorrijlessen beschikken wij over twee motoren: een Honda CB650R (2021 uitvoering) en een Honda CB500F (2020 uitvoering) beide met ABS. Motorrijles vindt plaats op individuele basis. De instructies worden gegeven vanaf de motor, waardoor een kwalitatief betere rijles gegeven kan worden en je niet gaat autorijden op een motor.


Vereisten voor rijlessen

Wil je beginnen met het nemen van motorrijlessen, dan dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs categorie B (auto) of een geldig theoriecertificaat categorie A (motor).


Kleding

Voor het nemen van rijlessen en het afleggen van de examens is veilige en beschermende kleding nodig, nl. schoeisel dat minimaal de enkels bedekt, een goedgekeurde helm en handschoenen.


Welk rijbewijs heb ik nodig om op een motor te rijden?

Er zijn 3 categorieën: rijbewijs A1, A2 en A. Welke categorie je nodig hebt, hangt af van je leeftijd en het vermogen van de motor.

Klik op onderstaand schema van het CBR voor een volledige weergave.


Neem contact op voor meer informatie of motorrijles!

Onderstaande video van het CBR geeft een goed beeld van beide motorexamens, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming.


Specialisaties


Onze geslaagden

Naomi van den Broeke
Naomi van den BroekeSittard
Roger communiceert duidelijk en houdt zich aan gemaakte afspraken. Na de les is tijd voor 'n korte evaluatie. Hij legt uit wat beter kan, ook waarom (+ met voorbeelden).
Yves Heddema
Yves HeddemaSittard
Hele fijne rijschool! Motorrijbewijs hier gehaald in het laagseizoen. Goeie begeleiding en alleen 1 op 1 les gehad. Heel tevreden.
Bob Adriaens
Bob AdriaensLandgraaf
Super rijschool! Veel individuele aandacht en focus op de individuele kwaliteiten. Bedankt voor de plezierige en leerzame lessen, altijd met plezier naar de rijlessen gegaan!
Joey Dautzenberg
Joey DautzenbergKerkrade
Dank voor je hulp bij het halen van al mijn rijbewijzen en die van mijn kennissen. Je manier van lesgeven valt bij eenieder in de smaak. Zacht op de man, hard op de feiten!
Yannick Zenden
Yannick ZendenLandgraaf
Super rijschool, professionele begeleiding, helemaal top!!
José Matos Fernando
José Matos FernandoLandgraaf
Once again I have to give mij opinion. Only a school likte this has good results. Good school without a doubt. I encourage anyone who sees this message to divulge too.
Bennie Salemink
Bennie SaleminkLandgraaf
Na 17 jaar weer terug bij Rijschool Goossens. Deze keer voor motorrijlessen. En net als 17 jaar geleden wederom goede begeleiding, adviezen en perfecte voorbereiding op het examen.
John Engelen
John EngelenHeerlen
Ben bij Roger ook de 1e keer geslaagd voor mijn motor examen, prima instructeur!! Echte aanrader!
Mandy Wiermans
Mandy WiermansSittard
Roger straalt vertrouwen en ervaring uit, waardoor ik vanaf de eerste les vol vertrouwen op de motor ben gestapt. Fijne 1 op 1 begeleiding. Zeer goed voorbereid op examens!
Roy Palmen
Roy PalmenBrunssum
Goede rijschool met leuke en leerzame lessen. Roger heeft er met succes alles aan gedaan zodat ik in één keer slaagde.
Tom Bos
Tom BosLandgraaf
Voor de derde keer in 1x geslaagd dankzij deze fantastische rijschool. Eerlijk, respect, gezelligheid en vooral kundig in het vak zijn de kernbegrippen.
Emanuel van der Sangen
Emanuel van der SangenLandgraaf
Super rijschool! In korte tijd veel geleerd!!! Echt een fijne rijschool!
Erwin Klooster
Erwin KloosterLandgraaf
Super rijschool, heb mijn motorrijbewijs in 1x gehaald door de leuke en vooral leerzame lessen.
Leon Cremers
Leon CremersKerkrade
Roger geeft duidelijk maar vooral ook leuk rijles, geeft je positieve feedback en maakt je bewust van de gevaren op de weg. De rijschool heeft veel structuur en er zit een logische opbouw in de lessen.
Jason Leurs
Jason LeursLandgraaf
Rijschool Goossens is een aanrader, goede en duidelijk uitleg. 1 op 1 motorrijlessen. Ben in 1x geslaagd voor AVB & AVD. Zeer goede ervaring!
Remy Haas
Remy HaasLandgraaf
Altijd alles tot in de puntjes voorbereid. Motoren schoon/afgetankt. Duidelijke opbouw in lesgeven. Geen moeilijke en lange verhalen maar korte & bondige instructie.
Joyce Janssen
Joyce JanssenLandgraaf
Super rijschool! Voor ieder een top aanrader!!!
Roy Tillemans
Roy TillemansLandgraaf
Tijdens het informatiegesprek was ik al snel overtuigd van de kwaliteiten en kunde van Roger. Zeer prettige en duidelijke lesmethode. Ik heb het als zeer prettig ervaren dat Roger alleen individuele lessen geeft.
Roger Caubo
Roger Caubo Vaals
Super rijschool. Eén op één motorrijlessen. Duidelijke en goede uitleg. Heb met veel plezier bij Roger motorrijlessen gehad.
Tom Debets
Tom DebetsLandgraaf
Ik kwam er al gauw achter waarom deze rijschool door zoveel personen zo goed werd aangeschreven. Roger werkt met praatje-plaatje-daadje en geeft 1-op-1 les.
Maikel Jongen
Maikel JongenLandgraaf
Motorrijles bij Roger gehad en voor alles in 1x geslaagd. Roger neemt zijn werk serieus, leidt je goed op en altijd één op één les.
Nadine Aelmans
Nadine AelmansUbachsberg
Van rijschool geswitcht en bij Roger terechtgekomen. Eén van de redenen is dat je 1 op 1 les krijgt. Door Roger kreeg ik weer vertrouwen in de motorrijlessen. Goede uitleg en fijne begeleiding. Roger is een fijne en gedreven instructeur die keer op keer alles rustig en duidelijk uitlegt tot dat je het door hebt. Meer dan tevreden. Twijfel niet, kies voor deze rijschool! Wat een toppers!
Angelo Wiersma
Angelo WiersmaHeerlen
Wat mij erg aansprak is dat Roger tijdens de rijles zelf met de motor volgt. Leerzame, leuke en duidelijke lessen. Rijschool Goossens Is The Place To Be!
Wayne Hirsch
Wayne HirschKerkrade
In 1x geslaagd voor motorrijbewijs, met dank aan Rijschool Goossens! Roger geeft duidelijke instructies tijdens de rijlessen, die gecombineerd worden met gevarieerde en leerzame routes. Een echte aanrader!
Mick Bos
Mick BosLandgraaf
Roger werkt via een fijne methode en bouwt alles goed op. Je krijgt goede en duidelijke aanwijzingen. De lessen zijn gewoon goed en gezellig.
Dario Aretz
Dario AretzHeerlen
Zeer tevreden over de manier van lesgeven van Roger. Eerlijk en duidelijk. Ik heb zelf ervaren om gewoon te vertrouwen op de aanwijzigingen van Roger en dan komt het vanzelf goed.
Paul Koelman
Paul KoelmanLandgraaf
Bij Roger leren motorrijden. Heb genoten van de lessen. Roger geeft duidelijke uitleg en instructies bij het rijden. Je loopt alles stap voor stap door, maar als iets goed gaat blijft hij niet hangen.
Marin Verwoert
Marin VerwoertLandgraaf
Dankzij Rijschool Goossens in één keer mijn rijbewijs gehaald. Bedankt Roger voor alle leerzame lessen! Ik raad Rijschool Goossens dan ok zeker weten aan!
Melanie Jager
Melanie JagerLandgraaf
Alleen maar lof. Het was voor mij een korte ervaring aangezien het een ophoging categorie motor was. Top!
Nick van der Sangen
Nick van der SangenLandgraaf
Fijne en zeer leerzame motorrijlessen!
Sanne Jansen-Bronneberg
Sanne Jansen-BronnebergLandgraaf
Gecombineerde lessen: rijden op de weg en oefenen op een parkeerplaats, waardoor je snel veel ervaring opdoet. De rijschool wordt met veel passie gerund.
Naud Offermanns
Naud OffermannsLandgraaf
Super rijschool!
Maartje Kleijnen
Maartje KleijnenHeerlen
Rijschool met klasse! Roger stemt zijn lessen af op de persoon, echt maatwerk! Hier leer je écht motorrijden! Het mooiste compliment dat ik tot nu toe heb gekregen is dat het lijkt alsof ik al 10 jaar motorrijd.
Marc Kamphuis
Marc KamphuisLandgraaf
Roger is erg prettig in de omgang en geeft goede tips en adviezen. Wat ik ook fijn vind, is dat Roger achter je aanrijdt met de motor en waar nodig is dingen voordoet!
Noëlle Bartels
Noëlle BartelsSittard-Geleen
Ik ben altijd met heel veel plezier komen motorrijlessen! Je merkt dat Roger veel ervaring, kennis en kunde heeft. Goede tips en adviezen. Kortom, een hele goede instructeur!
Laurens-Jan Bovens
Laurens-Jan BovensAmsterdam
Bijzonder prettige ervaring. De lessen waren helder, duidelijk en gericht op de praktijk. Je krijgt het gevoel dat je met een echte motorrijder onderweg bent en niet met je instructeur. Een betere rijschool had ik me niet kunnen wensen!
Rick Holtkamp
Rick HoltkampHeerlen
De nummer 1 rijschool voor mij ! Ik zal deze rijschool aanraden voor jong en oud. Beide praktijkexamens in een keer behaald zonder enige vorm van twijfel. De rijschool is erg meedenkend en zoekt altijd naar een passende oplossing ook in Corona-tijd. Ook de manier van lesgeven heb ik als erg prettig ervaren. Geen hele verhalen in je oortje maar gewoon kort en duidelijke opdrachten.
Guy Erkens
Guy ErkensLandgraaf
Ik ben blij dat ik bij Rijschool Goossens heb mogen lessen en slagen, de belofte van slagen is waargemaakt! Rijles volgen bij deze rijschool is zéker een aanrader!
Hans Beckers
Hans BeckersKerkrade
Een rijschool zoals het hoort en moet. Geduldig, leerzaam, hard waar het moet, zeer flexibel in planning, meedenkend en vooral het klantbelang wordt voorop gesteld.
Cas Adema
Cas AdemaAmstenrade
Top rijschool! 1 op 1 les om veilig de weg op te gaan!!! Persoonlijker kan niet. Bedankt Roger.
Peter Kremers
Peter KremersLandgraaf
Motorrijden is een vak en Roger is de vakman. Roger geeft je adequaat les met tips en trucs voor jou persoonlijk (geen groepsles!) op een mooie motor met moderne technieken en opties. Gepersonaliseerde aandacht. Roger weet precies hoe hij les moet geven: streng en gedegen. Maar hij is ook gewoon een hele toffe peer!
Job Guldemeester
Job GuldemeesterBrunssum
Roger geeft zeer duidelijke instructies en probeert je altijd op je gemak te stellen. Mocht er eens iets niet lekker gaan, dan neemt Roger elke keer opnieuw de tijd om dit rustig en duidelijk uit te leggen.
Dennis van het Land
Dennis van het Land Utrecht (vh Landgraaf)
Top rijschool! Jaren geleden motor en auto gehaald.
Jordy Prickaerts
Jordy PrickaertsHeerlen
Een super rijschool die ik iedereen zou aanbevelen. Roger neemt alle tijd voor je en legt alles goed uit. Met veel plezier en heel snel mijn A2 en A onbeperkt motorrijbewijs gehaald.
Ralph Demers
Ralph DemersBrunssum
Wat een top rijschool en een geweldige instructeur. Roger you're the man. Deze man heeft mij de DRIVE weer teruggegeven. Wil je gaan beginnen met motorrijden dan moet je niet lang hellen maar Rijschool Goossens bellen!
Bo Bos
Bo BosLandgraaf
Super leuke, duidelijke en gezellige lessen. Streng en daadkrachtig waar nodig. Rustig en aardig in de omgang. Roger heeft veel verstand van waar hij mee bezig is.
Jean Pierre Rademakers
Jean Pierre RademakersVaals
Fijne rijschool met het vermogen mensen en hun vaardigheden goed te kunnen inschatten. Heldere en duidelijke instructies. De tijd die Roger neemt om iemand iets duidelijk te maken, zal je niet snel ergens anders vinden.
Ralph Houben
Ralph HoubenSimpeldveld
Roger als instructeur is een motivator. Hij rijdt zelf mee met een andere motor, waardoor hij veel dingen (o.a. plaats op de weg, rijsnelheid) kan laten zien en daar leer je heel veel van. Flauwekul op zijn tijd, serieus als het moest en uiteindelijk in een keer geslaagd bij dit motordier pur sang. Motorrijlessen bij Roger kan en zal ik iedereen aanbevelen!