Motor

Voor het geven van motorrijlessen beschikken wij over twee motoren: een Honda CB650F (2017 uitvoering) en een Honda CB500F (2016 uitvoering) beide met ABS. Motorrijles vindt plaats op individuele basis. De instructies worden gegeven vanaf de motor, waardoor een kwalitatief betere rijles gegeven kan worden en je niet gaat autorijden op een motor.


Vereisten voor rijlessen

Wil je beginnen met het nemen van motorrijlessen, dan dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs categorie B (auto) of een geldig theoriecertificaat categorie A (motor).


Kleding

Voor het nemen van rijlessen en het afleggen van de examens is veilige en beschermende kleding nodig, nl. schoeisel dat minimaal de enkels bedekt, een goedgekeurde helm en handschoenen.


Welk rijbewijs heb ik nodig om op een motor te rijden?

Er zijn 3 categorieën: rijbewijs A1, A2 en A. Welke categorie je nodig hebt, hangt af van je leeftijd en het vermogen van de motor.

Klik op onderstaand schema van het CBR voor een volledige weergave.


Neem contact op voor meer informatie of motorrijles!

Onderstaande video van het CBR geeft een goed beeld van beide motorexamens, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming.


Specialisaties


Onze geslaagden

Leon Cremers
Leon CremersKerkrade
Roger geeft duidelijk maar vooral ook leuk rijles, geeft je positieve feedback en maakt je bewust van de gevaren op de weg. De rijschool heeft veel structuur en er zit een logische opbouw in de lessen.
Angelo Wiersma
Angelo WiersmaHeerlen
Wat mij erg aansprak is dat Roger tijdens de rijles zelf met de motor volgt. Leerzame, leuke en duidelijke lessen. Rijschool Goossens Is The Place To Be!
Cas Adema
Cas AdemaAmstenrade
Top rijschool! 1 op 1 les om veilig de weg op te gaan!!! Persoonlijker kan niet. Bedankt Roger.
Guy Erkens
Guy ErkensLandgraaf
Ik ben blij dat ik bij Rijschool Goossens heb mogen lessen en slagen, de belofte van slagen is waargemaakt! Rijles volgen bij deze rijschool is zéker een aanrader!
Jordy Prickaerts
Jordy PrickaertsHeerlen
Een super rijschool die ik iedereen zou aanbevelen. Roger neemt alle tijd voor je en legt alles goed uit. Met veel plezier en heel snel mijn A2 en A onbeperkt motorrijbewijs gehaald.
Dennis van het Land
Dennis van het Land Utrecht (vh Landgraaf)
Top rijschool! Jaren geleden motor en auto gehaald.
Laurens-Jan Bovens
Laurens-Jan BovensAmsterdam
Bijzonder prettige ervaring. De lessen waren helder, duidelijk en gericht op de praktijk. Je krijgt het gevoel dat je met een echte motorrijder onderweg bent en niet met je instructeur. Een betere rijschool had ik me niet kunnen wensen!
Yannick Zenden
Yannick ZendenLandgraaf
Super rijschool, professionele begeleiding, helemaal top!!
Joyce Janssen
Joyce JanssenLandgraaf
Super rijschool! Voor ieder een top aanrader!!!
Emanuel van der Sangen
Emanuel van der SangenLandgraaf
Super rijschool! In korte tijd veel geleerd!!! Echt een fijne rijschool!
Naud Offermanns
Naud OffermannsLandgraaf
Super rijschool!
Roy Tillemans
Roy TillemansLandgraaf
Tijdens het informatiegesprek was ik al snel overtuigd van de kwaliteiten en kunde van Roger. Zeer prettige en duidelijke lesmethode. Ik heb het als zeer prettig ervaren dat Roger alleen individuele lessen geeft.
Roger Caubo
Roger Caubo Vaals
Super rijschool. Eén op één motorrijlessen. Duidelijke en goede uitleg. Heb met veel plezier bij Roger motorrijlessen gehad.
Job Guldemeester
Job GuldemeesterBrunssum
Roger geeft zeer duidelijke instructies en probeert je altijd op je gemak te stellen. Mocht er eens iets niet lekker gaan, dan neemt Roger elke keer opnieuw de tijd om dit rustig en duidelijk uit te leggen.
Bob Adriaens
Bob AdriaensLandgraaf
Super rijschool! Veel individuele aandacht en focus op de individuele kwaliteiten. Bedankt voor de plezierige en leerzame lessen, altijd met plezier naar de rijlessen gegaan!
Erwin Klooster
Erwin KloosterLandgraaf
Super rijschool, heb mijn motorrijbewijs in 1x gehaald door de leuke en vooral leerzame lessen.
Jason Leurs
Jason LeursLandgraaf
Rijschool Goossens is een aanrader, goede en duidelijk uitleg. 1 op 1 motorrijlessen. Ben in 1x geslaagd voor AVB & AVD. Zeer goede ervaring!
Jean Pierre Rademakers
Jean Pierre RademakersVaals
Fijne rijschool met het vermogen mensen en hun vaardigheden goed te kunnen inschatten. Heldere en duidelijke instructies. De tijd die Roger neemt om iemand iets duidelijk te maken, zal je niet snel ergens anders vinden.
Mick Bos
Mick BosLandgraaf
Roger werkt via een fijne methode en bouwt alles goed op. Je krijgt goede en duidelijke aanwijzingen. De lessen zijn gewoon goed en gezellig.
Dario Aretz
Dario AretzHeerlen
Zeer tevreden over de manier van lesgeven van Roger. Eerlijk en duidelijk. Ik heb zelf ervaren om gewoon te vertrouwen op de aanwijzigingen van Roger en dan komt het vanzelf goed.
John Engelen
John EngelenHeerlen
Ben bij Roger ook de 1e keer geslaagd voor mijn motor examen, prima instructeur!! Echte aanrader!
Yves Heddema
Yves HeddemaSittard
Hele fijne rijschool! Motorrijbewijs hier gehaald in het laagseizoen. Goeie begeleiding en alleen 1 op 1 les gehad. Heel tevreden.