Faalangst en CBR rijtest


Faalangst

Sinds 2005 ben ik gecertificeerd faalangst instructeur. Dit betekent dat ik tijdens deze gespecialiseerde opleiding heb geleerd de symptonen van faalangst of examenvrees te herkennen en de betreffende leerling de juiste tools te bieden ter voorbereiding op het praktijkexamen.


CBR rijtest

Ook voor het afleggen van een CBR rijtest kun je bij ons terecht. CBR rijtesten zijn bedoeld voor mensen die, naar aanleiding van een beroerte of ziekte, hun rijgeschiktheid moeten bewijzen aan de rijdeskundige van de afdeling aanpassingen van het CBR. Ons werkgebied op dit vlak behelst Zuid- en Midden-Limburg.


Overige specialisaties in rijopleidingen

Hieronder valt o.a. het begeleiden van leerlingen met bv. autisme en ADHD. Een voorbeeld van een écht specialistische opleiding is het aanleren van een eenarmige stuurtechniek bij een kandidaat die een aangeboren verminderde spierkracht in zijn rechterarm en –voet heeft. Door het afleggen van één of meerdere rijtesten wordt door het CBR getoetst of deze methode toegepast mag worden. Zo ja, dan wordt er door de rijdeskundige van het CBR “groen licht” gegeven voor het vervolgen van de rijopleiding.

Hieronder een kleine videoimpressie van deze leerling. Zijn linkerhand gebruikt hij om te sturen en voor de bedieningsorganen van de auto, zoals licht, richtingaanwijzer en ruitenwisser. Met zijn rechterhand houdt hij zich uitsluitend bezig met schakelen.

Uiteraard is dit een techniek die niet vaak wordt toegepast. Heb je te maken met een aandoening waardoor je op een aangepaste wijze dient auto te (leren) rijden, informeer dan naar de mogelijkheden. Wellicht kunnen wij ook voor jou iets betekenen op weg naar het rijbewijs?!


Neem contact op voor meer informatie


Specialisaties


Onze geslaagden

Dhr. Toine Berkx
Dhr. Toine BerkxHeerlen
Na een herseninfarct moest ik van het CBR een rijtest doen. Dhr. Goossens heeft mij uitstekend begeleid in dezen. Na drie lessen ben ik voor de rijtest geslaagd.
Ron Brouwers
Ron BrouwersLandgraaf
Rijtest afgelegd om weer te kunnen motorrijden na een herseninfarct. Roger is iemand die erg duidelijk is, je uitstekende tips en adviezen geeft en erg prettig in de omgang is. Je merkt aan hem dat lesgeven zijn passie is.
Roy van der Veeke
Roy van der VeekeHeerlen
Met 2 rijlessen geslaagd voor de rijtest. Een zeer positieve ervaring met Rijschool Goossens. Een fijne manier van omgang en direct een gerustgesteld gevoel. Zeker een aanrader!
Phil Franck
Phil FranckHeerlen
Super ervaring gehad na een hersenbloeding, 2 rijlesjes en rijtest en geslaagd! Dank je wel voor de geweldige service en tips!!!
Dhr. Kok
Dhr. KokBrunssum
Na een oogaandoening andere kijktechniek moeten aanleren. Een aantal rijlessen een rijtest afgelegd en mijn rijbewijs teruggekregen. Prima en vakkundige rijschool!
Kelsey Schreijen
Kelsey SchreijenLandgraaf
Eerst aangemodderd bij een andere rijschool. Roger heeft me op een prettige manier echt leren rijden en de theorielessen waren daarbij zeer hulpvol. Daardoor de 1e keer geslaagd.
Jack van Haalen
Jack van HaalenLandgraaf
Door 9 (oorlog)missies had ik PTSS opgelopen. Eén van de trauma's was het niet meer kunnen rijden op de snelweg. Roger heeft zich prima ingeleefd in mijn situatie en wist mij met zijn open, oprechte en adequate manier van begeleiding weer op de snelweg te brengen. Lof en respect. Dank.