Bromfiets


Theorie-examen

Als je 15,5 jaar bent, kun je theorie-examen doen voor de bromfiets. Hiervoor kun je bij ons lessen volgen op individuele basis.


Praktijkles

Om bromfietsrijles te kunnen volgen, moet je 16 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor de bromfiets (categorie AM).
Tijdens de praklijklessen wordt gebruik gemaakt van portofoon communicatie, net als bij het praktijkexamen. Tijdens de lessen leer je de bromfiets te beheersen en leer je kijken, sturen, gas geven en remmen, voorrangssituaties, plaats op de rijbaan, borden (bv. verplicht bromfietspad), veiligheid en doorstroming.


Examen

Het praktijkexamen begint met een kennismaking met je examinator. Na het controleren van je persoonsgegevens worden je enkele vragen gesteld over de bromfiets. Vervolgens begint je examenrit, die 30 tot 40 minuten duurt. De examinator zal je toetsen op de onderwerpen zoals genoemd onder het kopje ‘praktijkles’.

Foutloos rijden wordt niet van je verwacht; veiligheid staat voorop!
Na de rit vertelt de examinator je de uitslag en licht deze toe.Neem contact met ons op

Bekijk onderstaande video van het CBR om een goed beeld te krijgen van het praktijexamen bromfiets.


Specialisaties


Onze geslaagden

Mick Schneider
Mick SchneiderLandgraaf
Top rijschool! Alles was super duidelijk. De ervarenheid van meneer Goossens is top. Ik kan met een goed en zeker gevoel de weg op.
Justin Spiekerman
Justin SpiekermanLandgraaf
Alles werd duidelijk uitgelegd en herhaald. De manier van het lesgeven is heel erg constant zodat je de dingen die je moet onthouden, makkelijker bijblijven.
Dyon Munsters
Dyon MunstersKerkrade
Leuke en goede rijschool
Lizzy Kroezen
Lizzy KroezenLandgraaf
Top rijschool! Zeer zeker verstand van alles. Super fijne bromfiets lessen gehad, super duidelijke uitleg. Echt een top ervaring! Zeker een aanrader!
Robbin Berns
Robbin BernsLandgraaf
Super ervaring! De manier van lesgeven was duidelijk en met humor natuurlijk! Roger zonder humor is een no go. Goede feedback, hetgeen me vertrouwen gaf.